REDACTED

Publicerat: 2 november, 2008 i Livet

Redacted Poster

Redacted är inspirerad av en verklig händelse som skakade världen i mars 2006, då det uppdagades att amerikanska soldater våldtagit och mördat en ung flicka och avrättat hennes familj i staden Mahmudiyah i Irak. Filmens huvudpersoner är en liten grupp soldater stationerade vid en gränskontroll mitt i det arabiska ökenlandskapet. Principen ”skjut först, tänk sedan” är den gällande och de amerikanska soldaternas totala utanförskap och isolation är smärtsamt påtaglig. Den moraliska gråzon de befinner sig i utsätter karaktärsstyrkan och empatiförmågan för svåra prövningar.
Med Patrick Carroll, Rob Devaney, Izzy Diaz Regi av Brian De Palma Utgiven av Sandrew Metronome
Originaltitel: Redacted Genre: Drama Speltid: 91 min Inspelad: 2007 Videorelease: 2008-10-22 Åldersgräns: 15 år

 

En riktigt hemsk film som tvingar en att tänka och känna vad som egentligen händer i verkligheten i krigstillstånd… Mådde fysiskt illa stor del av filmen, men tvingade mig själv att fortsätta titta för man kan inte blunda för sånt här! Så jävla vidrigt!!!

I slutscenerna visas autentiska bilder av krigets offer och man kan inte låta bli att gråta och skrika inom sig… Om man inte har ett hjärta av sten…

 


 

Jag har sett en del andra filmer den senaste tiden, men de kan jag resensera en annan dag… Den här kändes mer viktig… Se den! Och bry dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s