Fy, fasen vad jag blöder!!!!! (äckelvarning)

Publicerat: 21 februari, 2009 i Livet

Undrar hur mycket man kan blöda innan man helt seriöst får blodbrist?

Fick mens i onsdags och störtblöder verkligen! Gav mig på att väga mina bindor och om vatten och blod väger lika mycket så blödde jag 1,5 DL på ett dygn. Och jag blöder med samma intensitet idag… Googlade lite och hittade når där det stog att över 80ml räknas som kraftig blödning, det vanligaste var runt 40 ml. Undrar om det var på hela mensperioden eller per dygn? I vilket fall ligger jag ju lååångt över det!

Googlade lite till nu och hittade detta på vårdguiden:

Hur ofta och mycket?

Vanligtvis har kvinnor mens en gång i månaden och den varar i ungefär fyra till fem dagar. Men det varierar, både mellan gångerna och mellan olika kvinnor. Det är inte ovanligt med en 25 eller 35 dagars menscykel. Om du är stressad eller orolig kan mensen dröja eller hoppa över en månad eller fler. Ofta känns det som det kommer floder med blod, men mängden per menstillfälle är ungefär tre matskedar.

 

Tre matskedar per menstillfälle?????????? Jag blödde 5 matskedar bara i natt!!!!! Det här kan aldrig vara nyttigt…. 😦 Så trist för de senaste tre menstruationerna har varit rätt lugna. Lite blödning och nästan inget ont och de har kommit med exakt intevall på 28 dagar. Nu gick det 35 dagar och då blir det störtfloood! Hade en sån menstruation innan de tre snälla menstruationerna också… Kanske ska vara så? Tre snälla -> en störtflod -> tre snälla -> en störtflod….

Och till alla bindtillverkare vill jag bara säga: Det är inga söta radiobilar som kör runt i mina bindor och ingen fräsch blå vätska heller!!!! Det är läbbigt blod och söta slemhinneklumpar! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s