Kass simskola… :(

Publicerat: 9 november, 2012 i Barnen, Livet
Etiketter:, , ,

 

Jahapp… Dottern går i simskola i stan. SK Laxen håler i den. Vi är sjukt missnöjda… 😦 Trots att maken tagit upp med simskollärarna att vi inte tycker att det de håller på med är bra, händer ingen förändring. Så idag mailade jag till SK Laxen. Vi får se vad de säger om det…

Skrev såhär:

Hej!

Har en dotter som går på simskola på torsdagar. Hon går i nivå guldfisken som då ska innehålla:
Simundervisning: Tränar teknik av simsätten bröstsim, crawl och ryggcrawl.
Mål: Järnmärket (50 meter valfritt simsätt, 25 meter ryggcrawl, flyta 1 minut samt dyk från kant)

Nu har mer än halva terminen gått. Under ALLA hennes simlektioner så är de 8 barn på en halv simbana. De har alltså 12,5 meter på 8 barn. Hur ska de då kunna lära sig att simma 50 meter???

 Det övas på delfinsim, dyka genom ringar, pingvingång på poolkanten, att rulla i vattnet från att sitta på huk på kanten (och hälarna ska vara i golvet, tydligen vansinnigt viktigt. Att min dotter har för korta hälsenor och faktiskt inte kan sitta så är tydligen inte så viktigt utan hon trycks ner av era ”simlärare”), simma med flytsaker o.s.v.

Nån SIMträning ser jag väldigt lite av… Det de får simma är ju då max 12 meter med ungefär fyra krockar med andra barn på varje längd.

 Vi betalar alltså 850 kronor för något som jag mer skulle vilja likna vid ”plask o lek för barn som redan kan simma hjälpligt”.

 Under EN VECKA när jag var i turkiet med dottern, simmade vi  100 meter om dagen de första dagarna, 200 m de sista 2 dagarna.

Men ingen av simlärarna har ens bekymrat sig om att ta reda på hur duktiga barnen är på att simma, utan de plaskar glatt vidare med flytdon och annan skit.

 På lektionen innan höstlovet tog min man upp detta med simlärarna, de kollade då i sin pärm för att kolla hur dottern utvecklats. Men den var ej uppdaterad och därför hade de ingen aning. Han fick då också höra att barnen skulle få träna på att simma längder lektionen efter höstlovet. Igår var då denna lektion. Återigen bara träning i en halv simbana trots att banan bredvid var TOM under nästan hela lektionstiden.

När vi talar med föräldrar till andra barn i gruppen (och gruppen före) så får vi höra att vi är många som är missnöjda och känner att vi betalar för vattenlek, inte simträning.

 Vi valde att sätta dottern i nivå guldfisken efter samtal med simlärare på sommarsimskolan på furulundsbadet för en bra utveckling. Men vi känner att vår dotter fått backa flera steg istället för att utvecklas framåt.

 Vi är fruktansvärt missnöjda och känner att vi kastat pengarna i sjön.

Vi förväntar mig ett svar på hur ni tänker kring detta.

Hälsningar:

Linda och Lars Karlslind

 

Så vi får se vad som händer…

kommentarer
  1. Marina skriver:

    Hej! Ni är varmt välkomna 4 mil norrut till vår simskola – där lovar jag att ditt barn kommer att få bra och ändamålsenlig simträning! /Marina Falkenbergs simklubb 🙂 googla för kontaktuppgifter och döm oss inte efter vår amatörmässiga hemsida 😉 vi är ganska nystartade (delade Varberg-Falkenberg sim till en egen klubb i falkenberg) och en riktig hemsida är på gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s