Letar bil… Igen…

Publicerat: 21 maj, 2013 i Livet
Etiketter:, , ,

Så sålde jag då äntligen micran förra veckan. Jag trivdes aldrig med den och jag är glad att den är såld. Den ska nu rulla Halmstad – Oslo så den får lite mil i motorn…  🙂

Så nu letar jag då en ny liten bil. Eller ja, bättre begagnad letade jag. Peugeot 206, SEAT Ibiza inte äldre än -03 och en sådär 30-40000 i pris letade jag efter. MED ABS och AC ska tilläggas. 🙂 Syrran ringde och snackade om Dacias nya Sandero, men ny bil fanns inte riktigt i mina tankar även om vi förut kollat Dacias utbud. MEN så var vi inne och provkörde en Peugeot 206 på Sannarps bil. Underbar liten bil att köra och maken gillade också. Kanon tänkte jag, då letar vi vidare efter en sån. Fast så lätt kan det ju inte vara… De hade ju kampanj på sina nya bilar. 7000 kr (en årsförbrukning) bränsle bjuder de på, och ett års fri försäkring. En ny Peugeot 208 5D Sky Edition VTi 82 hk skulle gå lös på ca 145.000 kr.
Och den ser ut såhär:
8359-4d3fafRätt fint med glastaket. 🙂

Så helt plötsligt började vi fundera på nytt. Ny bil. Mindre bekymmer? Och till en inte så hemskt stor månadskostnad. .. ..

För att inte stirra oss blinda på bara en bil så fick jag ju då också kolla upp ett par andra märken.
Surfade lite, kom att tänka på syrrans tips och hamnade på Dacias hemsida. Den nya sanderon imponerar sådär…MEN den fanns ju i ett tuffare utförande! Sandero Stepway! Den har allt man kan tänkas behöva. Ser helt ok ut, rent av rätt snygg. Och priset är rätt svårslaget… Med ett par tillägg skulle den kosta oss 120.000 kr. Och den ser ut såhär:
Showroom-Stepway-RedJapp, blir nog röd i så fall… 🙂 Dacia Sandera Stepway Premium TCe 90 hk

Sen vart vi ju tvungna att åka in och provköra lite olika så igår körde vi bort till Bil Månsson för att testa Ford Fiesta.  (hittade en mustang därinne som jag hellre hade haft, men det får fortsätta vara en dröm..) Vi fick provköra en och jag vart positivt överraskad. Jag som varit så anti ford… Trevlig, kändes bra. Och i den version vi skulle vilja ha den så skulle den kosta oss 139.000 kr. Ford Fiesta Titanium 5D 1,25 82 hk M5 Och såhär ser en sån ut:
Ford_Fiesta_Hot_MagentaFanns i en del roliga färger, denna är ju hur fräck som helst!

Efter vi hade provkört den åkte vi till rejmes för att provköra Dacian. Vi kom lite sent och de hade bara en hemma som stod lite illa till, så vi ska in idag och provköra den. Vi fick en offert och pratade en del om bilen och kollade lite på den där den stod.

Så idag ska vi alltså provköra Dacian. Vi ska passa på att provköra en ny Peugeot också för att kunna göra en schysst jämförelse.

Så kanske kanske blir det NY bil… Vem vet… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s