Hysterektomin gjord…

Publicerat: 5 februari, 2019 i Livet

Idag rök den. Livmodern.

Den har gjort vad den skulle. den har burit två barn duktigt och det har den gjort bra. Ledsamt nog har endometriosen gjort att den inte längre kan få vara kvar. Det gör för ont, det har gjort det för länge.

Nu finns den inte mer. Känns konstigt…

Ligger på avdelning 10. Har ont som fan i hela buken. Inte så konstigt, de har blåst upp magen med gas för att kunna se ordentligt under operationen. Nu ska den gasen försöka hitta ut igen och det gör den inte bara den väg man tror att gas tar sig ut. Den tar sig upp i axlarna, fastnar i revbensbågen, åker runt i hela buken och bråkar med de organ som råkar komma i vägen… Ja, det är inte helt bekvämt…
Jag delar rum med en kvinna som heter Carina. Hon är från sennan och har gjort samma operation som jag. Fast på henne har de tagit äggstockar och hela skiten… Hon har medicinerats för endometrios i 25 år. Nu var det dags för operation.
Vi pratar konstant känns det som och vi har väldigt trevligt. Jag var piggare än hon under eftermiddagen, men nu under kvällen har det jämnat ut sig.
Jag har lite bekymmer med kisseriet. Jag fick inte ut allt i blåsan och jag känner inte heller att jag är kissnödig fast där är över 400 ml i blåsan… Blev tömd med kateter under kvällen och har sedan druckit vatten som en tok för att kunna kissa själv. Till slut lyckades jag, men för fasen vad knepigt det känns. Som om urinröret krampar liksom…
Har inte så ont förutom när det gäller gaserna så jag hoppas att det blir hemgång i morgon. 🙂
Fotobeskrivning saknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s