Hemma! Och Asta…

Publicerat: 6 februari, 2019 i Livet

Idag fick jag komma hem! Så skönt! Kl 6 i morse var undersköterskan inne och kollade temp, blodtryck & lite sådant… Hade visst ett övertryck på 99 och det tyckte hon var för lågt. Lugnade henne med att jag rätt ofta har lågt blodtryck. Hon ville att jag skulle dricka lite extra i alla fall. Det lovade jag att göra.
Kl. 9 kom avdelningsläkaren. Han måste ha varit den tröttaste läkaren jag sett någonsin. Jag var, på fullaste allvar, rädd att han skulle somna stående och dyka rakt ner i min säng… Rumskompisen reagerade också på det…
Nåja, han tyckte i alla fall att två veckor sjukskrivning skulle funka för en boendestödjare. Jag blev helt paff… Vilken idiot, en sådan som tror att vi ”bara sitter & pratar” med våra klienter/boende.
När han hade gått nämnde jag detta för sjuksköterskan. Det står att jag inte får lyfta tungt de första 4 veckorna, hur ska jag kunna sköta mitt jobb då? SSK bad mig prata med kirurgen om det. Tydligen vanligt att avdelningsläkaren och kirurgen hade olika åsikt angående sjukskrivningar då kirurgen gärna vill att man ska ta det lugnt längre för att saker därinne inte ska gå sönder.
När kirurgen sedan kom och gick igenom operationen och hur det hade gått så fnös hon åt en sjukskrivning på 2 veckor och sade att 4 veckor ska jag ha. Hon berättade vidare att de hade kunnat ta bort min livmoder utan problem. Den var tydligen ”degig” och hade någon slags förhårdnad som hon trodde kunde bero på att endometrioshärdar ”förhärdat” den där. Typ… Hon berättade också att min högra äggstock såg fin och normal ut. Den vänstra hade de hittat något på (en cysta tror jag hon sa) som de tagit bort och skickat på analys. På urinblåsan hade de hittat två ”prickar” som kirurgen trodde kunde vara endometrios, men hon var inte säker. Den ena hade hon plockat bort och även detta skickades på analys. Spännande värre. Skönt i alla fall att saker gått som det ska.

 

Lasse kom och hämtade mig när han hade slutat jobbet. Sedan åkte han och barnen och hämtade hem Asta! Fina lilla Asta. Hon får bli min soff-kompis nu. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s